Steeds meer zeugenhouders willen eerder weten of de zeugen dragend zijn. Een snelle berekening leert ons dat 5% verbetering op een bedrijf van 1.000 zeugen al een besparing van € 2.560 oplevert, rekening houdend met voer, arbeid en verliesdagen.

Met de Easi-Scan:Go Lite, een scanner van de nieuwste generatie, is het mogelijk om op 18 tot 19 dagen dracht te bepalen (uitgaande van de laatste inseminatie dag, vaak de dag dat de zeug dubbel wordt gedekt). Bij bedrijven die zelf scannen zien wij dat de meeste gebruikers in een paar weken tijd in staat zijn om betrouwbaar op jongere leeftijd te scannen. Voor mensen die het willen leren biedt de Easi-Scan:Go Lite een unieke mogelijkheid om maar liefst drie schermen aan te sluiten waarmee je eenvoudig kunt meekijken en zo het scan proces nauwgezet kunt volgen.

Werkgemak 
De Easi-Scan:Go Lite wordt via een app gekoppeld aan een extern beeldscherm, veelal een telefoon, Android maar ook iOS is mogelijk. Daarnaast kan ook een tablet gekoppeld worden. Tevens kan de scanner worden uitgerust met een bril, de zogenaamde “Bug:Go” welke extra werkgemak biedt. Naast dracht scannen kan de Easi-Scan:Go Lite ook worden gebruikt voor lichaamsconditiebepaling door eenvoudig de instellingen op de telefoon middels een druk op het scherm aan te passen.

Specificaties 
De Easi-Scan:Go Lite voldoet aan de IP67 norm waardoor deze eenvoudig vochtig gereinigd en gedesinfecteerd kan worden. Daarnaast wordt deze scanner standaard geleverd met een dubbele batterijlader waarbij men twee baterijen gelijktijdig kan laden, welke ook uitgerust kan worden met een 12V adapter voor het laden in de auto.

Interesse? 
Neem dan gerust contact op met onze collega’s Linda van den Broek of Hans Jubbega en vraag een demo aan.

« Terug naar nieuwsoverzicht