Over ons

NIFA is opgericht in 1948 en sinds 1997 dragen wij met trots het ISO-certificaat. Al jarenlang zijn wij een constante factor in de veterinaire branche. Wij leveren wereldwijd en zijn in Nederland marktleider. Ons moederbedrijf IMV is wereldwijd marktleider.

Uw voordeel

Heeft u apparatuur of gebruiksartikelen nodig voor Kunstmatige Inseminatie of Embryo Transplantatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We leveren een totaalconcept. Onze jarenlange ervaring combineren wij met het nauwlettend volgen van de nieuwste ontwikkelingen. Niet voor niets hebben wij nauwe betrekkingen met ons moederbedrijf in Frankrijk en met universiteiten als het gaat om productontwikkeling en validatie. De universiteiten waarmee wij samenwerken zijn de Universiteiten van Utrecht, Wageningen en Ghent.

Research & Development (R&D)

Sinds 1981 heeft IMV een afdeling R&D die continu anticipeert op de nieuwste technieken en nieuwe toepassingen initieert. Het R&D-team, bestaande uit dierenartsen, chemici en wetenschappelijke onderzoekers, wordt ondersteund door het Nat. Institute for Agronomic Research (INRA) en veel universiteiten. Doelen van R&D gaan over:

    Het fabriceren van biologische producten ter bescherming van dierlijke en menselijke cellen
    Het ontwikkelen van apparatuur voor evaluatie, verpakking, cryopreservatie en opslag voor het gebruik van sperma, embryo’s en biologische monsters
    Het fabriceren van eenmalige plastic verbruiksproducten

Ons specialisme

We zijn gespecialiseerd in cryogene technieken, zoals het geprogrammeerd invriezen, identificatie en opslag van o.a. sperma, embryo’s, vaccins, dna, ruggenmerg en bloedproducten.

Onze producten

Ons leveringsprogramma omvat ook laboratoriumapparatuur, zoals een broed-droogstoven, doseerapparatuur, microscopen, etc.

Onze klanten

Klanten zijn bijvoorbeeld ki-stations, dierenartsen, coöperaties, academische ziekenhuizen en hoogwaardige laboratoria. Ze gebruiken onze apparatuur voor activiteiten op het gebied van Kunstmatige Inseminatie en Embryo Transplantatie.