In november 2023 startte Guillaume Domain zijn bedrijf Optimize Freezing GDO nabij Brussel in België. Het bedrijf bevindt zich nog in de opstartfase, maar is al up-and-running. Het bedrijf richt zich op het leveren van op maat gemaakte invriesoplossingen voor hondensperma om het fokken van puppy’s te verbeteren. Guillaume analyseert de specifieke behoeften van elke hond om de optimale behandeling en invriesprocedure te bepalen voor het verkrijgen van sperma van de hoogste kwaliteit. Maatwerk dus, en daar houden wij van bij NIFA! 

Sperma kwaliteit waarborgen

Het is jammer dat er veel onderzoek wordt gedaan op het gebied van reproductie, maar er uiteindelijk niks mee gedaan wordt. Dit kan komen door bijvoorbeeld hoge kosten, of gewoon aan de onwil om met tradities te breken. Ik zie hier potentie in, net zoals in de paardensector’, vertelt Guillaume. ‘Ik vind het belangrijk om resultaten uit onderzoek te benutten. Zo lever ik graag maatwerk. Een bepaalde hond kan een speciale behandeling van zijn sperma nodig hebben om de sperma kwaliteit te waarborgen. 

De juiste apparatuur 

Om het sperma kwalitatief te verwerken, ging Guillaume op zoek naar de apparatuur die bij hem paste. Via IMV Technologies, kwam hij bij ons terecht. ‘Ik hou van de Nederlandse manier van werken, dus ik was meteen blij met NIFA. Inmiddels hebben ze alle apparatuur op mijn locatie geïnstalleerd en ben ik blij dat alles operationeel is.’  

Bij Optimize Freezing GDO hebben wij de volgende apparatuur mogen leveren en installeren. 

Compact Incubator 18 liter met 2 rekken

Guillaume: ‘Het is een klein apparaat, maar het werkt efficiënt voor mij. Het duurt ongeveer 15 minuten om op te warmen, wat perfect is om al mijn spullen warm te maken wanneer ik ze nodig heb.’

Nucleocounter SP-100

Guillaume: ‘Ik was al bekend met dit apparaat voordat ik het kocht. Het apparaat wordt gebruikt voor het meten van de spermaconcentratie, maar het kan ook de levensvatbaarheid van sperma beoordelen. Het is een uitstekend apparaat waarmee je verschillende parameters kunt verzamelen. De kwaliteit van de resultaten is uitstekend.’

Microptic CASA sperma-analysator voor honden

Guillaume: ‘De CASA geeft een objectieve beoordeling van de beweeglijkheid en snelheid van sperma. Om precies te zijn geeft het de waarden van een spermaparameter voor elke spermasubpopulatie, en niet alleen de gemiddelde waarde voor de hele spermapopulatie; bijvoorbeeld progressieve motiliteit. Zo krijg ik een aanzienlijke hoeveelheid gegevens om uiteindelijk te onderzoeken.

Contact

Bent u ook op zoek naar nieuwe apparatuur voor uw praktijk? Wij geven u graag advies over wat daadwerkelijk bij u past. Neem gerust contact op met Hans Jubbega.

Review

‘Ik ben echt fan geworden van NIFA. Ze luisteren naar je en adviseren de juiste apparatuur die past bij je behoeften, budget en ambities. Ik kan ze elke vraag stellen en ze weten precies waar ik het over heb. Persoonlijk contact is heel belangrijk voor mij. De after-sales service is ook heel prettig en verloopt soepel. Ze grijpen meteen in als er iets aan de hand lijkt te zijn en begeleiden je hierbij.’

Meer over Guillaume

Guillaume studeerde diergeneeskunde in Luik en behaalde later een PhD gericht op het verbeteren van cryopreservatie van sperma bij honden aan de Universiteit van Gent. Gelijktijdig met zijn PhD voltooide Guillaume het residentieprogramma en werd hij een van de Europese specialisten in voortplanting bij kleine dieren (dipl. ECAR) in België.

Hij is beschikbaar voor iedereen die het sperma van zijn hond wil laten invriezen, van huishond tot kampioenshonden. Ze moeten echter wel naar zijn laboratorium in België reizen om sperma van hoge kwaliteit in te laten vriezen. Naast het invriezen van sperma biedt zijn bedrijf diensten aan voor het opslaan en exporteren van ingevroren sperma, maar ook voor het insemineren van vrouwelijke honden op locatie. Om zijn bedrijf te promoten is Guillaume van plan om in de toekomst deel te nemen aan hondenshows.

Zijn ambitie is om te groeien en samen te werken met andere specialisten. Geavanceerde techniek is hier een groot onderdeel van. We wensen Guillaume veel plezier en succes met zijn eigen bedrijf!

« Terug naar nieuwsoverzicht